7-9


Hugins 7-9 består av 70 elever och  ligger i den södra flygeln. Eleverna i åk9 har en egen iPad enligt 1:1 konceptet, och eleverna i åk 7+8 har en egen MacBook Pro.

Hos de äldre eleverna ökar ansvaret och uppgifterna fördjupas. Våra äldre elever fungerar som förebilder för de andra och går gärna in och visar på t.ex. olika tekniska problem och lösningar som kan dyka upp.

Det 9:e året kallar vi Mästaråret, DemocracyToday? hette vårt första mästarår 2013. Då får eleverna visa sina kunskaper i någon slags större produktion. Man gör även en längre resa som hänger ihop med närliggande undervisning.

Mästaråret 2015 heter Hugin Human Creations

Med DemocracyToday.se var vi med i en tävling som heter Webbstjärnan, vi kom med bland de 27 bästa bidragen av över 2500 tävlande. Jonas Lindahl blev nominerad som lärare i tävlingen. Det andra bidraget, 2014, hette open-minds.se

Årskurs 8:a 2014 var också med i Webbstjärnan med sin sida ”GamesnPlay

Hur vi tänker att systempusslet hänger ihop:

Hugin skapar loss

Hugin analyserar samhället

För sjukanmälan:

Använd i första hand Skola24 enligt nedan.

Saknar du inloggning går det också bra att maila direkt till resp mentor.

skola24

 

 

När du anmäler frånvaro är det bäst att du använder skola24. Som vårdnadshavare ska du ha fått ett mail med inlogg till att själv kunna skriva in ditt barns frånvaro. Som elev har du tillgång till schema.

Personal

Jag heter Majvår Waljus och har arbetat på skolan sedan ht 2010. Jag undervisar inom ämnena bild och slöjd på högstadiet och är även sedan ht 2012 arbetslagledare i laget jag arbetar inom.

Jag har ett stort intresse inom mina ämnen förstås, men även inom att ämnesintegrera. Jag har en hel del erfarenhet kring hur arbetsområden kan fördjupas och bli mer meningsfulla när olika ämnen får mötas. Jag är utbildad Specialpedagog, och även om min anställning inte har sin huvudpunkt där just nu, så ligger det här området mig varmt om hjärtat. Vill och tror på att alla elever kan lyckas!
majvar@freinetskolanhugin.se

********************

IMG_5419

Jag heter Lars Eineljung och arbetar på Hugin som lärare i matematik, NO och teknik. Jag har en krokig bana bakom mig där jag har arbetat med både teknik, hantverk och människor. Mitt mål är att försöka blanda teori, praktik och egna erfarenheter i mina ämnen för att öka intresset för naturkunskap som är ett så fascinerande ämne. lars@freinetskolanhugin.se

********************

Skärmavbild 2016-03-17 kl. 14.17.28

Jag heter Lina de Paulis och är lärare i svenska. lina@freinetskolanhugin.se

********************
Jag heter Nicklas Salmin och undervisar i samhällskunskap, religion, historia, geografi samt Hem- och konsumentkunskap. Jag gillar fotboll, IT och politik, dock inte i kombination!
nicklas@freinetskolanhugin.se

*******************


Jag heter Eva Kakoz och är resurs på högstadiet och assistent som matematiklärare. Jag tycker om natur och att laga god mat från olika kulturer.
eva.kakoz@freinetskolanhugin.se
*