Fritids


Hugins fritids består av två avdelningar, Månen (F-1) och Solen (2-5).
I verksamheten arbetar vi utifrån läroplanen i både organiserade aktiviteter och fri lek. Aktiviteterna består av utflykter, verkstäder och lekaktiviteter. I våra verkstäder använder vi oss av digitala verktyg som hjälpmedel till det vi skapar. Utflykter gör vi både inom staden och till närliggande naturområden. Vi arbetar utifrån barnens egna önskemål samtidigt som vi vill visa dem nya material och metoder att använda i sitt skapande. Dokumentationen kring verksamheten sker med hjälp av iPads av barnen själva och av oss vuxna.

Telefonnummer Fritids.

Månen 070-099 68 78. 

Solen 0176-33 39 10. Vid utflykter: 072-042 76 26

fritids@freinetskolanhugin.se

Personal

Felicia Hellgren.
felicia.h@freinetskolanhugin.se

********************

14355178_10209457580612349_3364116549952437664_n

 Hej! Jag heter Emelie Magnusson och är utbildad grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem + bildlärare. Jag bor centralt i Norrtälje, har två egna barn och på fritiden är jag bla. ledare för min sons fotbollslag. Min lediga tid fokuserar jag på familjen eller gärna med någon fysisk aktivitet.
I min pedagogiska grundsyn utgår jag från elevens bästa och där är allas perspektiv är viktiga, barnets, pedagogens och vårdnadshavarens. Barnens intressen ska styra verksamheten precis som barnens kunskaper. Jag har valt att bli lärare för att varje dag få bli inspirerad av barns livsglädje, nyfikenhet och kreativitet samtidigt som jag hoppas få bidra med att dessa fantastiska egenskaper uppmuntras och håller i sig hela livet. Jag vill arbeta med den röda tråden mellan skola och fritids och situationsanpassat lärande där elevinflytande och ett demokratiskt arbetsklimat är viktigt för mig.
Allas synpunkter och idér är viktiga så tveka inte att höra av dig om det är något.
emelie@freinetskolanhugin.se

*******************

IMG_7566
Jenny Blomgren heter jag och arbetar på lågstadiet som resurs och när skolan slutar för dagen arbetar jag med de yngre eleverna på fritids Månen.
Mitt fokus är att stötta de elever som behöver extra stöd i undervisningen tillsammans med pedagogerna och att utforska nya och alternativa vägar till kunskap.
Jag lägger stor vikt vid att barnen känner trygghet och glädje när de vistas på skolan och är inte bang på att hoppa in i leken om det saknas en deltagare.
Att skratta och ha roligt, och att skapa en så trygg miljö som möjligt tillsammans med barnen är det jag brinner för.
jenny@freinetskolanhugin.se

 

********************

Frida Flodin heter jag och arbetar som resurs på lågstadiet och på fritids månen här på Hugin. Skapande av olika miljöer med eleverna tycker jag är väldigt roligt och spännande men det är också viktigt för att alla ska känna trygghet och delaktighet i sitt eget lärande i de olika miljöerna. Hoppas vi ses ute i verksamheten! frida@freinetskolanhugin.se

*********************

Mikael Wiman.
mikael@freinetskolanhugin.se

********************

Deljin Azziz
deljin@freinetskolanhugin.se